Sep 2, 2011

Pitam se...

Ko si ti - slucajni prolaznik u mom zivotu, ili samo prolaznik? Sa nekom konkretnom namerom? Sve to zajedno??? Sta zelis, ocekujes, hoces...od mene? Podsecas me na ostale, ali se i razlikujes od njih. Ne mnogo, jer vi muskarci ste manje-vise na isti kalup. Volela bih da me neko razuveri i pobije tu teoriju, koja nije moja.
Umorna sam od ostavljanja tragova koji ostaju pritajeni neko vreme i mrcvare me. Nemam ja vise snage za to, a necu ni da rasipam i trosim svoju energiju na jos jednog TAKVOG. Znam, procice vreme i "oprace" se i secanje na tebe, ostace samo obrisi tvog bitisanja u mom zivotu. No, to bi bilo jos jedno tracenje mog vremena i mojih emocija. Ne zelim to.
Ne znam zasto bih ti dala sansu? Ubedi me dobrim argumentom, razuveri me da nisam u pravu... ako znas kako i ako mozes. Inace, nemoj mi ici u susret, drzi se pristojnog odstojanja...

Aug 28, 2011

Sutra je novi dan

Koliko puta vam je neko rekao da ce sutra sve biti drugacije, bolje? U koliko situacija je to sutra, stvarno bilo SUTRA, ili za par dana, nedelja, meseci? Da li to sutra dodje svakome?
Mislim da poenta nije u tome, vec u nasoj zelji, da osobi kojoj smo to rekli, ucinimo neku trenutnu situaciju bar malo laksom, makar ona bila i svesna da je to sutra, samo obicna fraza. Ali nekada SUTRA stvarno i osvane, desi se da novi dan donese novo raspolozenje, i da je to sutra koje je postalo novi dan, stvarno i donelo promene. Cesto smo, mozda i u vecini slucajeva, neverne Tome, po pitanju tog sutra. I to ne samo kada smo mi ti kojima je to sutra upuceno, vec i onda kada ga upucujemo. No, cilj opravdava sredstva (ne uvek) pa mi i dalje nastavljamo da koristimo tu, za nekog i otrcanu frazu, sutra...je novi dan.
Ni sami ne znamo da li ce nesto da se promeni ali mi i dalje, malim delom ipak verujemo da hoce. Da ce taj sutrasnji dan da izbrise tragove danasnjeg. 
Sutra ce nebo biti plavetno kao i danas, ali ce mozda biti bez oblaka. Mozda ce i sutra vetar doneti miris poljskog cveca koji danas nisam osetila je mi je bio zapusen nos. Mozda ce sutra mnogo toga da se desi, samo cu ja biti bolje volje pa cu sve to sto sam propustila, sutra to i da primetim, osetim...
Zato u ovom slucaju cilj opravdava sredstva. Jer, ako ti kazem - sutra je novi dan, bice bolje...veruj mi cak i ako sam znas da to mozda nece tako biti. Veruj mi, jer ce ti i od samog verovanja, mozda biti bar malo bolje nego sada. Veruj mi, jer ja sam ti prijatelj, koji ti zeli dobro i zato ti i govorim da je sutra bolje od danas.  Ili me samo saslusaj, jer te volim i znam da bi i meni bilo na isti nacin receno.
Precutno kao verujemo i ti i ja, da ce to sutra doneti bolji dan. A nekada se to stvarno i desi to bolje SUTRA.