Nov 14, 2014

MOJE DRUGO PUNOLETSTVO

Crkva Svetog Dimitrija, Novi Beograd


Danas sam u 13:20 napunila 18 godina, po drugi put. Možda naslućujete o čemu se radi. Pre par godina sam pomenula i pisala o ovom, meni veoma veoma bitnom - datumu. Na današnji dan sam imala saobraćajku, tačnije, oborena sam kao pešak na trotoaru, nepažnjom vozača. Ali, eto...uz neke prelome, mnogo ugruvanosti i neko vreme neuravnoteženog psihičkog stanja, ja sam danas tu. Podlivi su brzo prošli, prelomi malo sporije. A psiha...ona se dugo oporavljala od šoka a i od prizora koji i danas posle 18 godina, vidim širom otvorenih očiju.
Obično ljudi kažu da se ne treba prisećati loših i ružnih stvari. Ne slažem se sa tim. Jer to je i nemoguće, pre svega a i kada taj događaj "oživimo" kao ja sada, mi se samo podsetimo šta je bilo a moglo je biti mnogo drugačije. Zato to ne treba gledati iz lošeg ugla, već vedriju stranu dati toj priči. 
Svi koji su preživeli nešto slično znaju tačno o čemu govorim. I mislim da su srećni što su danas tu gde jesu. Jer, ne dobije svako tu "drugu šansu" posle ovakvih nesrećnih događaja. Ja sam neizmerno zahvalna tom "nekom" što me je tog dana "zaštitio". Slučajnost ili ne, što se sve to desilo na Svete Vrače, ostaje mi samo da predpostavljam.
Zato se svake godine, na ovaj dan, na neki način zahvalim tim bezmitnim vračima, Kuzmi i Damjanu, zapalivši sveću u znak sećanja na moju nesreću koja se srećno završila.

Nov 12, 2014

18 inči, razdaljina između mozga i srca

"Follow your heart but take your brain with You."
Ako vam je mozak na "godišnjem odmoru" ostavljate mnogo više prostora srcu da vršlja i radi ono što ne bi trebalo. Isti slučaj je i u obrnutoj situaciji. Zato njih dvoje uvek moraju ići "ruku pod ruku".
"No heart, no brain and no courage."




Ovo je dobra kombinacija za one ljude koji imaju nameru ili se već bave politikom.
"I wish my brain had a map to tell me where my heart should go..."
Kada bi se rađali sa takvom mapom onda bismo sve znali unapred. Isto bi bilo i da je dobijemo na poklon za neki rođendan. Uradili bismo sve kako "kaže" mapa i tako ispunili zadatak. Ali kakav bi to život onda bio, zar ne?




Heart vs. Brain - it's a tough battle.
Uvek je bila i biće, teška borba. Uvek će jedno od njih dvoje biti malo teže na nekoj klackalici. Onaj što ostane gore da mlatara, možda će samo prividno biti gubitnik. No, vreme to vrlo brzo pokaže.




Zaključak: srce treba da ima poštovanja, a mozak treba da ima razumevanja. Jedino tako kada se udruže, šanse da budemo izigrani i povređeni u životu, svedene su na minimum. Teško je ali uz napor i trud - izvodljivo.

P.S. LOVE YOUR HEART AND LISTEN YOUR BRAIN.  A L W A Y S


Izvor: https://www.facebook.com/PriceSaNijagare