Sep 16, 2018

Pet godina

Prošlo je pet godina od kako si "otišla". Kada se osvrnem unazad, sve je tako kristalno čisto, svega se sećam kao da se desilo pre pet dana. Ni jedan detalj nije iščezao iz sećanja. Nema tu mesta zaboravu. I da hoću, ne mogu.
A svašta se izdešavalo od tada. I lepog i ružnog. Razvlačio me život (po običaju) kao da je po ko zna koji put proveravao moju životnu (podrazumeva se i borbenu) gotovost. Da sam bar vojnik, onda se ne bih ni pitala zašto. Možda je samo otkucao gong koji znači kraj sa nekim novim početkom.
Koliko god da sam prihvatala tvoj "odlazak" u nekim momentima mi je bilo mnogo teško suočiti se sa bolnom istinom, da nisi više sa mnom, sa nama. Ali život...pa to je takav mentor, učitelj, savetodavac, da nema boljeg od njega. Sve lekcije zna, čak i one za koje možda nikada nećemo čuti...
A ti, ti si ih itekako znala. Samo, ne tako retko ja nisam bila spremna za neke. Nedostaješ mi da me posavetuješ (znam šta bi mi sad rekla), da mi gunđaš, zavitlavaš i svašta toga...još. A najviš od svega da me poljubiš i zagrliš. To ne može niko da mi nadomesti...i ništa.
Volim te....MAMA. 💟