Nov 18, 2018

Učitelj

Ako želiš, učićeš dok si živ. I pred kraj života ćeš shvatiti kako si mogao još više. 
Prvi pečat i temelj postavljaju nam roditelji a potom, prvi učitelj i oni nam u tom veoma važnom životnom dobu postavljaju konstrukcije. To je neka osnova za dalju gradnju. Svaki naredni zida, na temelju koji su oni sačinili. Naravno da nismo svi istih apetita pa shodno tome će i naše učenje ići na drugi, viši nivo odeređenom brzinom. Ponekad brzinom zeca ali i kornjače. Ja sam imala tu sreću da mi je postavljen dobar temelj. Ali da i ja sama nisam bila gladna raznih znanja, ne bih prelazila sa nivoa na nivo. Sada, iz ove perspektive to mogu da uporedim sa nekom igricom...donekle. Normalno, razne životne okolnosti su me terale da grabim ponekad i previše nego što sam bila spremna da primim i shvatim u datom vremenu. Dešavali su se i periodi stagnacije i to je po meni normalna stvar. Bitno je da sam uvek posle tog nekog mirovanja opet i ponovo učila i želela da spoznam mnogo toga. Kada se osvrnem, vidim da su uvek teške situacije u životu bile mnogo dobre lekcije. Ali, da li uz pomoć univerzuma, tada sam uvek uz sebe imala tu jednu osobu koja je bila, između ostalog, moj učitelj. Možda sam ja jedna od tih srećnih ljudi koji su uvek imali "lajf kouča". No, kako spomenuh, mnogo toga bi mi i dalje bilo nejasno, nepojmljivo ili pak nepotrebno, da sama nisam imala želju da napredujem i nastavim sa gradnjom svog solitera - sebe.
Hvala zvezdama,što sam imala MAJKU baš takvu kakva je bila, mudru, stabilnu i načitanu. Vremenom je uspela da prenese mnogo toga na mene. Da može da me vidi sada, bila bi veoma ponosna jer se njen trud isplatio a nebrojeno puta je nisam razumela, jer nisam uvek bila spremna na sve što mi je pričala.
Hvala TEBI, Wise Woman, prijatelju za ceo život, što si uvek bila surovo iskrena savetima i ugradila u mene one deliće koji su nedostajali i rasporedila one "random"  na svoje mesto.
Hvala svim prijateljima od kojih sam bilo šta naučila. I dalje se trudim da svaki savet poslušam.
Hvala i tebi, bivša ljubavi, koji si sa mnom prošao neke teške momente u životu. Dopunjavali smo se, učili jedno od drugog i jedno drugom bili i đak i učitelj.
Posebno HVALA, životu koji me nije samo mazio ali me je uvek vraćao na noge...uz pomoć moje volje i želje. Hvala mu što sam otvorila neka nova vrata, za novog učitelja. A kada se popnem na viši nivo, zahvaliću se i NJEMU. Do tada, ja ću biti đak koji će vredno učiti i razmenjivati misli sa njim.



P. S. Možda sam i ja nekome, nekada bila učitelj a da to ne znam. Ako je tako, malo je reći - drago mi je.