Jan 2, 2019

Ne želim

Pokucala nam je na vrata 2019. godina. Dočekasmo je svi, i oni što su pijančili koje-kuda i oni što su bili na radnom mestu a i mi koji smo gong u ponoć čuli u krugu dragih osoba u kućnom ambijentu.
Odavno nisam euforična niti praznično raspoložena. Bila sam i ja nekada, ne "živa" kako bi to neki okarakterisali, već u tom fazonu - žurke, klubovi, restorani, diskoteke...pa frizure i "montiranja" za tu ludu i nezaboravnu noć. Sve sam to proživela kada je SVE bilo drugačije, kada sam mislila i govorila ŽELIM. Mnogo vode je proteklo, mnogo prljavštine isplivalo na površinu, a tek koliko se taloga nakupilo od tada. Tada sam imala spiskove želja kako za sebe tako i za sve koje volim. A sada... Sada imam neki drugi spisak, neke druge misli. I neću reći da je vreme krivo za to. Naprotiv. Vreme teče te teče. Ono nema veze sa tim. Do nas je, do ljudi. Zato moja tzv. čestitka ima drugo ime - NE ŽELIM:

- skučene umove
- lažne osmehe
- pozdrave radi reda
- poltrone
- male ljubavi
- sitne duše
- gramzive
- lažljive
- prevarante
- prijatelje folirante

Znam, reći ćete da mnogo tražim, očekujem, kritikujem. Ali ja se ne slažem sa tim. Imam sva prava da se ogradim koliko god mogu, od ovakvih ljudi, da ih "eliminišem" iz svog života. Jednostavno, došlo je do prezasićenja. Naprosto, ne želim ih u svojoj blizini ali sam takođe veoma svesna da ih ne mogu u potpunosti izbeći. A ono što ne želim sebi, ne želim ni meni dragim ljudima. I zato je moja čestitka za ovu 2019. godinu malo drugačija od svih prethodnih.



Dragi moji
Ne želim vam ljude koji ne razumeju različitosti; one koji će sprdati sa vama, uvlačiti vam se u stražnjicu samo kada im nešto treba a najviše baš vas "voleti" i to samo vas, zarad lične i trenutne koristi a i "prodati" iz istih razloga; sebične, koji ne znaju da dele i koji smatraju da su najbitniji  na celom svetu; ljude koji ne trepnu a već su izgovorili neistinu a takvi su skloni i prevarama; prijatelje koji vam to nikako nisu.
Eto, sve nabrojano vam NE ŽELIM. I ne zamerite ako sam nešto izostavila. Nije namerno, samo je toga mnogo.
Živi i zdravi bili... I čuvajte se uzajamno, vi i vaši voljeni.