Feb 12, 2012

Whitney, RIP

Nista nije vecno. Sve je prolazno. I ne znamo koliko ce da traje, pa ni nas zivot. Kako je cudno kada kazemo da niko nikoga ne moze da zameni, ali da se bez svakoga moze!?!
Jos jedan zivot se ugasio. Zivot jedne svetske dive, andjeoskog glasa, Whitney Houston. Neka pociva u miru. RIP, sve cesce koriscena skracenica i u nasim medijima (Rest In Peace) i drustvenim mrezama.
Na mnogim stranim kanalima vest o njenoj smrti je udarna. A u toku je i dodela Grammy nagrada na kojoj je i sama trebala biti gost. Istu vest su propratili i nasi mediji...price, komentari, snimci, itd. itd. . . Jer, Whitney je bila muzicka zvezda, a oprobala se i u svetu filma. Ali pre svega, bila je ljudsko bice. . . ciji se zivot ugasio.
Svakog, koga je ona zanimala kao umetnik, vec mnogo toga zna, ali se mogao i prisetiti od kako je objavljena tuzna vest, kroz kratku biografiju. Licno, cenila sam je kao umetnika i za mene je bila u samom vrhu najboljih zenskih vokala. Svakako da ima onih kojima nije bila u radijusu interesovanja, zluradih koji je prozivaju zbog mracne strane zivota, vec sad, jos uvek dusu koja nije nasla spokoj. 
I opet se ja po ko zna koji put, cudim, zgrazavam i pitam. Ne razumem i nkad necu - sta to nekome znaci. Zar nije jednostavnije ne slusati, ne gledati, ne citati - ono sto te ne zanima? Izgleda da nije. Ljudi pljuju i omalovazavaju druge, jer se tako osecaju bolje, srecnije, mozda cak i superiornije. 
Demokratija... svi o njoj pricaju i pozivaju se na nju. A znaju li sta ona znaci, koji su njeni okviri. Jer nije ona vasiona. Da li je ista za sve nas i sta predstavlja onima koji misle da nema granica???
Zbog svega toga, danas sam se jako razocarala u jednu javnu licnost sa nasih prostora, jednog novinara sa TV B92, kojeg sam dozivljavala kao simpaticnu osobu. Posle procitanog statusa na njegovom FB profilu - "selin, zove te vitni, povedi barbaru i maraju!" usledili su neumesni komentari njegovi prijatelja:
nemoj da mi diras Selin!
-  ne brini, ne bih je takao ni govnjivom motkom! ona je na vrhu moje liste najomrazenijih osoba na svetu IKADA.
-  Uh, kakv crnjak!
 Celine izgleda kao raspevana pokisla lisica kojoj je neko pokazivao da postoji i pokretanje udova na sceni ali  joj nikad nije islo.
bolje da su joj pokazali prst, a ne binu!
Ne moze Selin, ima potpisan ugovor sa djavolom u Las Vegasu - her heart will go on.
sacekacu.
hahaha a madonna?
madona nije u ovoj grupi
A Lady Gaga? :]
I sta sad to treba da znaci? Sta je i jedna od njih mogla da uradi nekome od nas da ih toliko mrzimo? Od cega je covek sazdan ako drugom ljudskom bicu moze da priziva smrt, i to sa podsmehom?  Da li to novinarski poziv dozvoljava vecu slobodu misljenja?
Definitivno, u poslednje vreme sta god da se desi, bilo gde, u vecini slucajeva, mogu se procitati samo negativna misljenja, stavovi i ovakvog tipa, pa cak i primitivni, komentari. Pljuj po svemu - da ti bude lakse. A da li je? 





ston - It's t Right But It's Okay

IT'S NOT RIGHT AND IT'S NOT OK


P.S. Nije u redu sto se ugasio jedan zivot, ali nije u redu ni da se sprdamo sa tudjim.

No comments: